Kriptovalute

Najčešći kripto valute:

Closeup of gold bitcoin on yellow backgoundBitcoin
– prva kriptovaluta kojom je sve započelo. Jedna od najpoznatijih kripto valuta, Bitcoin, pojavila se 31. listopada 2008. godine. Ozbiljnost Bitcoina pokazuje se nedavno kada je najpoznatija burza za kripto-valute u SAD-u uvela uslugu za trgovanje Bitcoin-om. Investitorima koji su obično fondovi, bogati pojedinci ili kancelarije omogućeno je „short trgovanje” , gdje isti mogu zaradi na rastu ali i na padu vrijednosti kripto valute.

Ethereum cryptocurrency coinEthereum
– Turingova cjelovita valuta koja programerima da grade različite distribuirane aplikacije i tehnologije, koje ne bi radile s Bitcoin-om. Omogućava uvođenje dodatnih funkcionalnosti. 

Ripple
– za razliku od većine kriptovaluta, ne koristi Blockchain kako bi postigao konsenzus za transakcije na cijeloj mreži. Umjesto toga, provodi se iterativni proces konsenzusa, što ga čini bržim od Bitcoina, ali i čini ga ranjivim na hakerske napade.

YEM
– YEM (duga valuta) potpuno se razlikuje od svih ostalih poznatih kripto valuta. U 2017. godini YEM je razvilo nešto više od 3700 korisnika interneta. YEM jasan kontra koncept za Bitcoin i drugeim kripto valutama. Pokušaj je da se Rainbow Valuta (YEM) u svijetu uspostaviti svakodnevno alternativno sredstvo plaćanja.

Bitcoin Cash
– Frok za Bitcoin koju podržava najveća kompanija za rudarstvo Bitcoin-a i proizvođač ASIC-ova Bitcoin mining chipseta.Postoji samo nekoliko mjeseci, ali već je porastao na prvih pet kriptovaluta u smislu tržišne granice.

NEM
– Za razliku od većine drugih kriptovaluta koje koriste algoritam Proof of Work , on koristi Dokaz važnosti, koji zahtijeva da korisnici već posjeduju određenu količinu kovanica kako bi mogli dobiti nove. Potiče korisnike da troše svoja sredstva i prate transakcije kako bi utvrdili koliko je određeni korisnik važan za cjelokupnu NEM mrežu.

LitecoinLitecoin cryptocurrency coin
– Kripto valuta koja je stvorena s namjerom da bude ‘digitalno srebro’ u usporedbi s Bitcoin ‘digitalnim zlatom’. To je i vilica za Bitcoin, ali za razliku od svog prethodnika, može generirati blokove četiri puta brže i imati četiri puta veći od najvećeg broja kovanica od 84 milijuna.

IOTA
– Ova tehnologija probojne knjige kriptovaluta naziva se “Tangle” i zahtijeva pošiljatelja u transakciji da učini dokaz o radu koji odobrava dvije transakcije. IOTA je tako uklonila namjenske rudare iz procesa.

NEO
– To je pametna ugovorna mreža koja omogućuje razvoj svih vrsta financijskih ugovora i distribuiranih aplikacija trećih strana. Ima mnoge iste ciljeve kao i Ethereum, ali razvijen je u Kini, što mu može potencijalno dati neke prednosti zbog poboljšanog odnosa s kineskim regulatorima i lokalnim tvrtkama.

Dash
– to je dvoslojna mreža. Prvi sloj su rudari koji osiguravaju mrežu i bilježe transakcije, dok se drugi sastoji od ‘masternoda’ koji prenose transakcije i omogućuju InstantSend i PrivateSend vrstu transakcija. Prvi je znatno brži od Bitcoina, dok je potonji potpuno anoniman.

Qtum
– To je spajanje Bitcoin-ove i Ethereum-ove tehnologije usmjerene na poslovne aplikacije. Mreža se može pohvaliti pouzdanošću Bitcoina, istovremeno dopuštajući upotrebu pametnih ugovora i distribuiranih aplikacija, koliko djeluje unutar Ethereumove mreže.

MoneroClose-Up of Monero Physical Coin On Stack of Many Other Cryptocurrencies
– kripto valuta s mogućnostima privatnih transakcija i jedna od najaktivnijih zajednica, što zbog svojih otvorenih i privatno usmjerenih ideala.

Ethereum Classic
– Originalna inačica Ethereuma. Rascjep se dogodio nakon što je hakirana decentralizirana autonomna organizacija sagrađena na vrhu izvornog Ethereuma.

internet.hr

Ova web stranica NE koristi kolačiće.