Kriptovalute

Najčešći kripto valute:

Closeup of gold bitcoin on yellow backgoundBitcoin
– prva kriptovaluta kojom je sve započelo. Jedna od najpoznatijih kripto valuta, Bitcoin, pojavila se 31. listopada 2008. godine. Ozbiljnost Bitcoina pokazuje se nedavno kada je najpoznatija burza za kripto-valute u SAD-u uvela uslugu za trgovanje Bitcoin-om. Investitorima koji su obično fondovi, bogati pojedinci ili kancelarije omogućeno je „short trgovanje” , gdje isti mogu zaradi na rastu ali i na padu vrijednosti kripto valute.

Ethereum cryptocurrency coinEthereum
– Turingova cjelovita valuta koja programerima da grade različite distribuirane aplikacije i tehnologije, koje ne bi radile s Bitcoin-om. Omogućava uvođenje dodatnih funkcionalnosti. 

Ripple
– za razliku od većine kriptovaluta, ne koristi Blockchain kako bi postigao konsenzus za transakcije na cijeloj mreži. Umjesto toga, provodi se iterativni proces konsenzusa, što ga čini bržim od Bitcoina, ali i čini ga ranjivim na hakerske napade.

YEM
– YEM (duga valuta) potpuno se razlikuje od svih ostalih poznatih kripto valuta. U 2017. godini YEM je razvilo nešto više od 3700 korisnika interneta. YEM jasan kontra koncept za Bitcoin i drugeim kripto valutama. Pokušaj je da se Rainbow Valuta (YEM) u svijetu uspostaviti svakodnevno alternativno sredstvo plaćanja.

Bitcoin Cash
– Frok za Bitcoin koju podržava najveća kompanija za rudarstvo Bitcoin-a i proizvođač ASIC-ova Bitcoin mining chipseta.Postoji samo nekoliko mjeseci, ali već je porastao na prvih pet kriptovaluta u smislu tržišne granice.

NEM
– Za razliku od većine drugih kriptovaluta koje koriste algoritam Proof of Work , on koristi Dokaz važnosti, koji zahtijeva da korisnici već posjeduju određenu količinu kovanica kako bi mogli dobiti nove. Potiče korisnike da troše svoja sredstva i prate transakcije kako bi utvrdili koliko je određeni korisnik važan za cjelokupnu NEM mrežu.

LitecoinLitecoin cryptocurrency coin
– Kripto valuta koja je stvorena s namjerom da bude ‘digitalno srebro’ u usporedbi s Bitcoin ‘digitalnim zlatom’. To je i vilica za Bitcoin, ali za razliku od svog prethodnika, može generirati blokove četiri puta brže i imati četiri puta veći od najvećeg broja kovanica od 84 milijuna.

IOTA
– Ova tehnologija probojne knjige kriptovaluta naziva se “Tangle” i zahtijeva pošiljatelja u transakciji da učini dokaz o radu koji odobrava dvije transakcije. IOTA je tako uklonila namjenske rudare iz procesa.

NEO
– To je pametna ugovorna mreža koja omogućuje razvoj svih vrsta financijskih ugovora i distribuiranih aplikacija trećih strana. Ima mnoge iste ciljeve kao i Ethereum, ali razvijen je u Kini, što mu može potencijalno dati neke prednosti zbog poboljšanog odnosa s kineskim regulatorima i lokalnim tvrtkama.

Dash
– to je dvoslojna mreža. Prvi sloj su rudari koji osiguravaju mrežu i bilježe transakcije, dok se drugi sastoji od ‘masternoda’ koji prenose transakcije i omogućuju InstantSend i PrivateSend vrstu transakcija. Prvi je znatno brži od Bitcoina, dok je potonji potpuno anoniman.

Qtum
– To je spajanje Bitcoin-ove i Ethereum-ove tehnologije usmjerene na poslovne aplikacije. Mreža se može pohvaliti pouzdanošću Bitcoina, istovremeno dopuštajući upotrebu pametnih ugovora i distribuiranih aplikacija, koliko djeluje unutar Ethereumove mreže.

MoneroClose-Up of Monero Physical Coin On Stack of Many Other Cryptocurrencies
– kripto valuta s mogućnostima privatnih transakcija i jedna od najaktivnijih zajednica, što zbog svojih otvorenih i privatno usmjerenih ideala.

Ethereum Classic
– Originalna inačica Ethereuma. Rascjep se dogodio nakon što je hakirana decentralizirana autonomna organizacija sagrađena na vrhu izvornog Ethereuma.

internet.hr

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo na našoj web stranici.